SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Sledenje živalim v naravi triglavskega narodnega parka

Sprehod po osupljivi pokrajini in odkrivanje zimskega gozda, ki je poln življenja
1. marec 2019 ob 9.00
Zborno mesto: Stari hotel Špik, Gozd Martuljek, Zgornje Rute 9

Pridružite se našim izkušenim vodnikom na doživetju sledenja prostoživečim živalim.  S poznavalci območja in živali, ki živijo v njem, bomo poiskali njihove sledi in druge znake njihove prisotnosti.

Naučili se bomo osnovnih veščin sledenja in dobili vpogled v navade živali, ki živijo v naravi. Sledenje je največkrat najboljši način, da spoznamo navade živali v njihovem okolju brez zunanjih motenj. Ponavadi za prisotnost živali v gozdu izvemo samo iz njihovih sledi. Z veliko mero sreče je mogoče videti tudi sledi ene najbolj izmuzljivih živali – volka.

Poudarki: iskanje prisotnosti volka in drugih prostoživečih živali v naravi Triglavskega narodnega parka

Kdaj:  petek, 1. marec 2018, ob 9.00

Kaj potrebujete: pohodniško obutev, nepremočljiva in topla oblačila, (pokrivalo, rokavice), pohodne palice in pijačo.

Zborno mesto: Stari hotel Špik, Gozd Martuljek, Zgornje Rute 9: zemljevid

Strošek: brezplačno

Trajanje: približno 3 ure

Ker hočemo poskrbeti, da bo doživetje kvalitetno, pa tudi zmanjšati hrup ter druge motnje v naravi, je število mest omejeno. Primerno za otroke nad 8. letom starosti v spremstvu odrasle osebe.

OBVEZNE SO PRIJAVE na [email protected] ali 04 5780 205 vsaj do srede, 27. februarja 2019 do zapolnitve mest.

V petek, 1. marca ob 9. uri, se boste na zbornem mestu srečali z vodnikom in se podali na sledenje prostoživečim živalim:  lisici, gamsu, srni ali celo medvedu in volku. Vodnik je poznavalec ekologije prostoživečih živali in vas bo seznanil z varnostjo in pravili obnašanja, ki veljajo, kadar sledimo živalim v naravi.

Prepoznate sledi v snegu? Lahko po sledeh ugotovite, kako se je določena žival gibala in kaj je počela? Je stikala za hrano? Je bilo živali več, ali le ena? Poleg sledi v snegu lahko najdemo tudi iztrebke in sledove objedanja… in seveda uživamo v zimski idili.  Po 2-3 urah sledenja se bomo vrnili na izhodišče.

Vabljeni!

avtor fotografije: Miha Krofel

na vrh strani