SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Skrito življenje podzemlja

Interaktivna fotografska razstava in predavanje (Skupina za speleobiologijo, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani)
6. november - 8. december ob 19.00
Infocenter Triglavska roža Bled

Vabljeni na izlet v naše podzemlje k tamkajšnjim prebivalcem! Na dogodku, ki bo v Infocentru Triglavska roža Bled potekal v sredo, 6. novembra 2019, ob 19.00, bomo odprli interaktivno razstavo fotografij in prisluhnili predavanju o skritem življenju v podzemlju.

Razstavo so pripravili sodelavci Skupine za speleobiologijo, Oddelka za biologijo z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Fotografska razstava odstira pogled v bogastvo življenja podzemlja, kamor človek direktno lahko vstopi le preko jam ali umetnih podzemnih tunelov. To območje večne teme naseljujejo številne zanimive živali, ki jih boste lahko spoznali na fotografijah. Živali so z območja Dinaridov, ki velja za svetovno vročo točko v podzemeljski biodiverziteti. S pomočjo mobilnikov lahko izveste več in se podate v raziskovanje, ki vključuje tudi poseben izziv!

Interaktivni del razstave je preveden tudi v angleščino.

Predavala bo Špela Borko (Skupina za speleobiologijo, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani).

Avtorji koncepta in besedil: Maja Zagmajster, Petra Bregović, Špela Borko, Teo Delić, Žiga Fišer, Simona Prevorčnik

Avtorji fotografij: Teo Delić, Petra Bregović, Marko Lukić, Domin Dalessi, Žiga Fišer, Uroš Kunaver, Jana Bedek, Maja Zagmajster

Razstava je bila pripravljena v okviru projekta “Evropska noč raziskovalcev 2018-2019” 

Razstava bo na ogled do 8. decembra 2019.

Vabljeni!

na vrh strani