SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Odprtje fotografske razstave Magična narava

Najboljše fotografije mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije 2017
16. januar 2019 ob 19.00
Infocenter Triglavska roža Bled

Vabljeni na odprtje fotografske razstave najboljših fotografij mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA 2017.

Natečaj je organiziralo Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA "Biodiverziteta - umetnost življenja"

Zmagovalne fotografije so bile izbrane iz pestrega nabora, saj je na fotonatečaj prispelo kar 3932 fotografij 270 avtorjev, od tega iz Slovenije 686 fotografij 46 avtorjev.

Podeljeni sta bili dve najvišji priznanji: Naravoslovni fotograf leta 2017 in Naravoslovni fotograf leta Slovenije 2017, ter posamezna priznanja za zmagovalce posameznih šestih tekmovalnih kategorij: 1. sesalci; 2. ptice; 3. ostale živali; 4. svet rastlin; 5. naravna pokrajina; 6. človek in narava.

Cilj projekta LIFE NATURAVIVA, ki ga izvaja deset partnerjev s cele Slovenije, je ljudem predstaviti biodiverziteto in njen pomen. Ena izmed metod za dosego ciljev projekta je tudi predstavljanje biodiverzitete s pomočjo izpovednih naravoslovnih fotografij. Rezultati prvega mednarodnega natečaja, s pomočjo katerega so bile fotografije izbrane, so predstavljeni v razstavi Magična narava.

Fotografije so zgovorne same po sebi, komentarjev ne potrebujejo, ob odprtju razstave pa nam bo vodja natečaja, dr. Davorin Tome iz Nacionalnega inštituta za biologijo s kratkim predavanjem povedal in na primeru ptic pokazal, kako nastane kvalitetna naravoslovna fotografija.

Več o razstavi in nagrajencih si lahko preberete tukaj.

Razstava bo v Infocentru Triglavska roža Bled na ogled do 18. februarja 2019 vsak dan med 8. in 16. uro.

Fotografija: Bernt Østhus (Norveška) | Naravoslovna fotografija leta | Golden Capercaillie

na vrh strani