SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Nabiralniško-kulinarična delavnica s Karmen Gajšek

16. Mednarodni festival alpskega cvetja
12. junij 2022 ob 10.00
zbirno mesto: Center TNP Bohinj, Stara Fužina

Na nabiralniško-kulinarični delavnici se bomo posvetili spoznavanju UŽITNIH in ZDRAVILNIH DIVJIH RASTLIN. Delavnico bo vodila mag. prof. geo . in soc., nabiralka in zeliščarka Karmen Gajšek s Kozjanskega, ki pod imenom »Kje so tiste rožice?« raziskuje, predstavlja in živi z dragocenostmi narave. Prepletanje znanja, ljubezni in domišljije pričara vrsto slastnih, zdravju ter okolju prijaznih dogodivščin.

Karmen uči odgovorno nabiralništvo, trajnostno in samooskrbno življenje, usmerja k hrani brez pesticidov in embalaže ter pokaže, kako se lahko izognemo industrijski hrani in kako lahko živimo v sožitju z lokalnimi rastlinskimi viri; samoniklimi in ljubeče ekološko vzgojenimi rastlinami (zelenjava, sadje, žitarice, oreščki in semena).

Dobili boste odgovore na vprašanja o rastlinah, najbrž vas čaka kakšno presenečenje, kaj je, oziroma kaj ni užitno. Zadovoljen pa bo tudi želodec, saj se bomo okrepčali z malico, nazdravljali z divjim napitkom, na koncu pa skupaj ustvarili še divje gojeno kosilo v naravi. Rastline bomo pripravili tako, da bomo združili divje rastoče in ekološko pridelano – domače ter tako dobili eksplozijo zdravja in okusa. Ker “EKOLOŠKO + LOKALNO je idealno”, DIVJE pa je še več!

Datum: nedelja, 12. junij 2022
Trajanje: od 10. do 14. ure
Kraj: Stara Fužina
Zbirno mesto: pred Centrom TNP Bohinju (Stara Fužina 37, 4265 Bohinjsko jezero)
Zahtevnost: lahka nezahtevna pot, primerno za začetnike v nabiralništvu
Potrebna oprema: košara in nož
Cena: 42 eur, ki vključuje divji prigrizek in napitek, znanje o divjih rastlinah, vodeno raziskovanje po travnikih Triglavskega narodnega parka in kosilo iz nabranih divjih rastlin. Možno je tudi plačilo s turističnim bonom 21.

Delavnica v premeru slabega vremena odpade.

Število mest je omejeno, obvezne so prijave na [email protected] do ponedeljka, 6. junija.

na vrh strani