SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

JULIUS KUGY: odprtje razstave in projekcije filmov ob začetku poletne sezone v Trenti

27. april 2024 ob 19.00
Informacijsko izobraževalno središče TNP Dom Trenta

Ob začetku poletne sezone v Trenti, v soboto, 27. aprila 2024, ob 19.00, vabljeni v Informacijsko izobraževalno središče TNP Dom Trenta na odprtje razstave JULIUS KUGY in projekcijo 1. dela istoimenskega filma. Dogodek ob 100-letnici ustanovitve Alpskega varstvenega parka Triglavski narodni park soorganizira s Kulturnim društvom Sotočje Radovljica, Društvom LIK Naklo in ustvarjalci filma.

V letošnjem letu se oziramo nazaj k velikanom naših Julijcev, ki so neposredno ali posredno - s svojim odnosom do tega koščka sveta - pripomogli k temu, da se nam je ohranil v vsej svoji veličastnosti.

Večer z razstavo in filmski večeri so posvečeni očetu alpinizma v Julijskih Alpah, pravniku, botaniku, pisatelju, glasbeniku in humanistu, zaljubljencu v vrhove in doline Zlatorogovega kraljestva, Julijskih Alp in Trente, Juliusu Kugy-ju.

 

FILM v treh delih Julius Kugy je  nastal leta 1984 v koprodukciji ORF in TV Ljubljana.

Ob odprtju razstave si bomo ogledali 1. del z naslovom Scabiosa trenta, 

30. 4. 2024 ob 19.00 bo na sporedu 2. del, Royal Darjeeling,

4. 5. 2024 ob 19.00 pa 3. del, Kapitel IX.

Avtorji filma: Željko Kozinc in Hellmut Andics (scenarij), Rado Likon (kamera), Marjan Ciglič (režija), koprodukcija RTV Ljubljana in ÖRF.

Projekcije se bo udeležil tudi Manfred Lukas-Luderer, glavni igralec filma, ki je upodobil Juliusa Kugy-ja. Po projekciji se bomo pogovorili s prisotnimi avtorji filma.

RAZSTAVA Julius Kugy je nastala v Kulturnem društvu Sotočje Radovljica. Več o njej nam bo povedal avtor Zvone Papler.

V Informacijskem središču TNP Dom Trenta bo na ogled do 20. julija 2024.

na vrh strani