SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Danilo Lesjak: fotografska odmikanja

Samostojna fotografska razstava
27. september 2019 ob 19.00
Info točka TNP, Zelena hiša TIC Kobarid

Vabljeni na odprtje samostojne fotografske razstave Danila Lesjaka Fotografska odmikanja.

Fotografija Danila Lesjaka Ski vijuge je bila izbrana med najboljše tri (med 119 prispelimi) na fotografskem natečaju Triglav 240, ki ga je Javni zavod Triglavski narodni park pripravil ob 240-letnici prvega dokumentiranega pristopa na Triglav. V Zeleni hiši v Kobaridu se z izborom iz svojega fotografskega opusa predstavlja samostojno.

Na odprtju razstave bo o avtorju in njegovem fotografskem ustvarjanju spregovoril njegov mentor v fotografski skupini PD Tolmin Rafael Podobnik, diamantni odličnik prve stopnje FIAP, ki je napisal tudi spremno besedilo ob razstavi. V kulturnem programu bodo nastopili učenci Glasbene šole Tolmin.

Razstava bo na ogled do 18. oktobra 2019.

Več o avtorju:

Danilo Lesjak se je rodil v Grahovem ob Bači. Njegov prvi stik s fotografijo se je začel že v osnovni šoli, ko je dobil prvi preprost fotoaparat. Kot študent matematike si je kupil Practico in namesto nove bunde je domov prinesel teleobjektiv in svetlomer. Kot konstruktor in programer računalniško vodenih naprav je imel dovolj izzivov v boju s svetovnimi proizvajalci komponent bele tehnike. Z odhodom v pokoj je te nadomestila fotografija. Leta 2010 se je priključil fotografski skupini PD Tolmin pod odličnim mentorstvom g. Rafaela Podobnika. Prvič je sodeloval na fotografskem natečaju leta 2014 in dobil 2 diplomi. Naziv Fotograf 1.razreda FZS je dosegel 2015. V tem kratkem času se je nabralo zavidljivo število nagrad: 23 za 14 različnih fotografij, med njimi tudi najvišja FIAP zlata medalja. Živi in svetlobne utrinke lovi v Tolminu.

Fotografska odmikanja je njegova prva samostojna razstava.

na vrh strani