SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Berimo gore skupaj z otroki!

31. januar 2019 ob 17.00
Knjižnica A. T. Linharta Radovljica

Triglavski narodni park in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica se z dogodkom, namenjenim otrokom in družinam, pridružuje obeležitvi Mednarodnega dneva gora in Festivalu "Brati gore", ki jepotekal v dneh okrog 11. decembra po mnogih krajih Slovenije in vseh držav alpskega loka na pobudo Alpske konvencije.

V Knjižnici A. T. Linharta Radovljica bomo pokukali, kako knjige v naših krajih gorski svet predstavljajo otrokom. V Julijskih Alpah domujejo Vandotovi Kekec, Mojca, Rožle, pa tudi Pehta in Bedanc. Veliko zanimivih junakov naših gora pa prebiva tudi v ljudskih pripovedih, legendah in pravljicah. Zlatorogovo kraljestvo smo podedovali v varovanje od prednikov. Pa poznamo nauk te zgodbe?

Brali bodo Irena Razinger, Andrej Jalen in Ana Marija Kunstelj.

Likovno delavnico za otroke pa bo vodila akademska slikarka Lučka Šparovec.

Festival »Brati gore« je več kot samo organiziranje posameznih dogodkov – je tudi način povezovanja ljudi, kljub njihovi fizični ločenosti.  Ljubitelji knjig, avtorji, ljubitelji gora in umetniki razpravljajo o izzivih in ocenjujejo pomen, vpliv in namen alpske literature. 

Pridružite se nam!

Podobna dogodka sta potekala tudi 7.12. in 19.12. 2019  v Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu in v Knjižnici Bohinjska Bistrica.

na vrh strani