SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

S smučmi, vrvjo ali peš

samostojna fotografske razstava
15. september - 1. november
Infocenter Triglavska roža Bled

Vabljeni na ogled samostojne razstave Andreja Trošta, katerega fotografija je bila izbrana med najboljše 3 na natečaju Triglav 240. Samostojna razstava prikazuje njegovo fotografsko ustvarjanje povezano z gorami, spoštljivim obiskom njihovega krhkega kraljestva in otipljivim občudovanjem, ki ga nevsiljivo prenaša na gledalca.

Andrej Trošt

Rojen je bil 1984 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Filozofsko fakulteto v Ljubljani na Oddelek za geografijo. Diplomiral je s področja mikroklime v mraziščih na Komni, za kar je prejel Prešernovo nagrado.
Enajsto leto živi v Posavju, zaposlen v krškem podjetju, deluje na področju urbanizma in je oče treh otrok.

Andrej je velik ljubitelj gora in po duši športnik. Po treh desetletjih ukvarjanja s športnim plezanjem si še vedno z veliko zagnanostjo postavlja plezalne izzive. Osvojil je več naslovov državnega prvaka v športnem plezanju in bil član mladinske reprezentance. Andrej je tudi trener športnega plezanja.

Veselje do fotografiranja se je začelo že v otroštvu, ko je z navdušenjem požiral očetove alpinistične zgodbe, ki so prihajale izpod svetlečega diaprojektorja. Danes ga fotoaparat spremlja na vseh korakih tudi tam, kjer bi ga marsikdo pospravil v nahrbtnik. Gorsko okolje ga privlači, zato v njegovi zbirki prevladujejo gorski motivi in aktivnosti v gorah.

Andrej se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo in njegove fotografije z gorsko tematiko so bile že večkrat nagrajene v fotonatečajih ali izbrane v publikacijske namene. Ukvarja se tudi s komercialno fotografijo, kot je fotografiranje porok, dojenčkov, otrok in družin, fotografiranje nakita in drugih izdelkov.

na vrh strani