SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Vremski Praznik

Vsakoletna prireditev z družabno, zabavno in turistično vsebino v Vremski dolini.
22. - 23. junij
Famlje

SOBOTA, 22.6.2019 

Večnamenska dvorana Famlje

Ob 17.00 uri otvoritev razstave in predstavitev » ŠPILE NEKOČ IN DANES«

Ob 18.30 uri kulturni program s sodelovanjem učencev glasbene šole v Sežani-enote v Divači ter članov gledališke sekcije društva TKŠD Urbanščica. Na prireditvi bodo v gosteh članice Turistično in kulturno-umetniškega društva » ZASIP« pri Bledu, s katerimi bomo navezali prijateljske vezi.

Športni center Vreme.

20.00 – PLES z ansamblom Belle de Jour

Vstop prost!

 

NEDELJA, 23.6.2019

TRADICIONALNI BALINARSKI TURNIR ČETVORK: pričetek ob 8. uri na balinišču športnega centra Vreme v Famljah

POHOD: start ob 9. 00 uri pri športnem centru Vreme v Famljah. Pohod bo potekal s seznanitvijo naravne in kulturne dediščine vasi (Famlje-Goriče- gradu Školj-Škoflje-Zavrhek-Loka-Škoflje-Famlje –športni center Vreme). Vodita planinska vodnica in lokalni turistični vodnik (Mirjam Frankovič Franetič in Domen Ercigoj). Topli obrok s pijačo, odrasli 5, 00 €, otroci, 3,00 €

KOLESARJENJE: start ob 9. uri pri športnem centru Vreme v Famljah. Vodeno kolesarjenje po poti naravne in kulturne dediščine Vrem in Vremske doline. Trasa poti je dolga cca 20 km, s 420 m vzpona. Primerna za povprečno pripravljene kolesarje, ni primerna za otroke (speljana je tudi po cestah). Povratek k športnemu centru Vreme v Famljah predviden okoli 12. ure. Za kolesarjenje se je potrebno prijaviti organizatorju (število oseb je omejeno na 12) na mob. št. 031 817 676, do petka, 21. 6. 2019. Cena: 7, 00 €, zajema vodenje s toplim obrokom in pijačo. Možnost najema koles: klasično treking kolo 10 €, električno kolo 15 €, čelada 2 €.

Vljudno vabljeni

Organizator: TKŠD Urbanščica

na vrh strani