SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Voden »geološki« pohod po Učni poti Škocjan

30. maj 2022 od 16.30 do 19.00
Informacijski center Parka Škocjanske jame, Matavun 12, Divača

Evropski dnevi geoparkov se odvijajo vsako leto konec maja in v začetku junija v vseh evropskih geoparkih. Namen teh dni je ozaveščanje, ohranjanje in popularizacija geološke dediščine na območju Geoparka, za lokalno in širšo zainteresirano javnost.

Kraj in čas:  Informacijski center Parka Škocjanske jame, Matavun 12, Divača.

Voden geološki pohod po Učni poti Škocjan bo še posebej zanimiv zaradi vodenja s strani dr. Bogdana Jurkovška, ki je je priznani geolog, znanstvenik, raziskovalec in ljubitelj Krasa. Kot upokojeni znanstveni svetnik Geološkega zavoda Slovenije pušča zelo pomembno sled tudi na področju geološkega raziskovanja Krasa. Je avtor ali soavtor več sto znanstvenih, strokovnih in poljudnoznanstvenih člankov in več geoloških kart s tolmači. Med njegovimi deli je tudi Geološka karta severnega dela Tržaško-komenske planote, knjiga Geologija Krasa, knjiga Fosili Slovenije, idr.

Priporočena je pohodna obutev in zadostna količina vode.

Prijave: Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava, zaradi omejenega števila oseb. Prijave se zbirajo na el. naslovu: [email protected] do zapolnitve mest oz. do 3 dni pred datumom dogodka. V primeru slabega vremena dogodek odpade, o čemer boste pravočasno obveščeni.

na vrh strani