SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Spacalov pohod

Festival Kraška gmajna
5. maj 2024 ob 10.00
Škrbina, vaški dom oz. stara šola

Pomlad vabi v eno najstarejših kulturnih krajin v Evropi, kjer se na svojevrsten prepletajo narava in ljudje.

Festival naravoslovnega in dediščinskega turizma tudi v tokratni izvedbi vabi k spoznavanju pestre biotske raznovrstnosti Krasa ter izjemne kulturne dediščine. V spomladanskem ciklu festivalskih dni od 13. aprila do 12. maja se bodo zvrstili različni tematski pohodi, kolesarjenja, kreativne delavnice, kulturne prireditve in kulinarični dogodki.

Večina dogodkov v okviru Festivala Kraška gmajna je za obiskovalce brezplačna.

 

PROGRAM

Nedelja, 5. maj 2024, ob 10.00 – Spacalov pohod (Škrbina, vaški dom oz. stara šola)

Naravne lepote in barve Krasa, ki so navdihovale velikega slikarja Lojzeta Spacala, bomo doživljali na pohodu po Spacalovi poti. Pot v dolžini 12 km je speljana med Štanjelom in Škrbino. Kras je v tem času posebej zanimiv tudi zaradi številnih divjih rastlin, ki jih bomo lahko opazovali, nekatere pa tudi nabirali pod strokovnim vodstvom Boruta Benedejčiča, diplomiranega agronoma.

Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno, obvezne so prijave na e-naslov [email protected] ali tel. številki +386 51 215 533 (Anja Tisel Zadnik)

Organizator: Društvo Vrt Škrbina

 

Ostali dogodki:

  • Sobota, 11. maj 2024, ob 9.00 – Kras v nakitu (Botanični vrt Sežana ob vili Mirasasso)
  • Sobota, 11. maj 2024, ob 9.00 – Prikaz veščine in praktična delavnica suhozidne gradnje s pohodom po posestvu Lipica (Kobilarna Lipica, pri glavnem vhodu)
  • Nedelja, 12. maj 2024, ob 9.00 do 12.00 – Zelišča na kraškem vrtu (Dutovlje, Bunčetova domačija)

 

Festival Kraška gmajna se izvaja v okviru projekta KRAS-CARSO II, ki je sofinanciran iz Programa Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027 (Evropski sklad za regionalni razvoj).

Več informacij o projektu je dostopnih na www.ita-slo.eu/kras-carso-ii.

na vrh strani