SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Prikaz veščine in praktična delavnica suhozidne gradnje s pohodom po posestvu Lipica

Festival Kraška gmajna
11. maj 2024 ob 9.00
Kobilarna Lipica, pri glavnem vhodu

Pomlad vabi v eno najstarejših kulturnih krajin v Evropi, kjer se na svojevrsten prepletajo narava in ljudje.

Festival naravoslovnega in dediščinskega turizma tudi v tokratni izvedbi vabi k spoznavanju pestre biotske raznovrstnosti Krasa ter izjemne kulturne dediščine. V spomladanskem ciklu festivalskih dni od 13. aprila do 12. maja se bodo zvrstili različni tematski pohodi, kolesarjenja, kreativne delavnice, kulturne prireditve in kulinarični dogodki.

Večina dogodkov v okviru Festivala Kraška gmajna je za obiskovalce brezplačna.

 

PROGRAM

Sobota, 11. maj 2024, ob 9.00 – Prikaz veščine in praktična delavnica suhozidne gradnje s pohodom po posestvu Lipica (Kobilarna Lipica, pri glavnem vhodu)

Kako so nekoč gradili kraške zidove? Praktična 6-urna delavnica vabi na prikaz veščine suhozidne gradnje pod mentorstvom izkušenih mojstrov. Preizkusite se v suhozidni gradnji, ki je uvrščena tudi na UNESCOv seznam kulturne dediščine. V času izvajanje delavnice bo na voljo tudi 90-minutni pohod po posestvu Lipice, ki je primeren za družine (ni priporočljiv za otroške vozičke).

Izberete lahko eno ali drugo dejavnost, udeležba na obeh je brezplačna. Število mest je omejeno, obvezne so prijave na e-naslov [email protected] ali tel. št. 041 750 748.

Organizator: Kobilarna Lipica

 

Ostali dogodki:

  • Nedelja, 12. maj 2024, ob 9.00 do 12.00 – Zelišča na kraškem vrtu (Dutovlje, Bunčetova domačija)

 

Festival Kraška gmajna se izvaja v okviru projekta KRAS-CARSO II, ki je sofinanciran iz Programa Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027 (Evropski sklad za regionalni razvoj).

Več informacij o projektu je dostopnih na www.ita-slo.eu/kras-carso-ii.

na vrh strani