SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Geolov za otroke (Orlek)

Teden čezmejnega geoparka Kras-Carso
8. junij 2024 ob 9.00
Zbirno mesto: parkirišče pred Barom Lužca, Orlek 4B, 6210 Sežana

Podajte se na brezmejno raziskovanja Matičnega Krasa. Odkrijte skrivnosti kraškega podzemlja, sprehodite se po kraški gmajni, spoznajte dediščino kraškega človeka in še veliko več. Doživite čezmejni geopark Kras-Carso!

Med 25. majem in 9. junijem se bodo odvili številni brezplačni čezmejni dogodki v slovenskem in/ali italijanskem jeziku, ki povezujejo celotno območje matičnega Krasa.

Geopark, ki bo obogatil tudi čezmejno turistično ponudbo, je v nastajanju in se razprostira na čezmejnem območju planote Matičnega Krasa.

 

PROGRAM

Sobota, 8. junij 2024 ob 9.00 – Geolov za otroke (Orlek)
Podajmo se na lov za geozakladom! Čudovita izkušnja za celotno družino nas bo vodila po gozdni učni poti, spoznali bomo veliko značilnosti Krasa ter kulturno dediščino Kraševcev. Vsak otrok bo prejel čisto svoj zemljevid, ki ga bo vodil po skrivnostni poti. Skupaj bomo reševali veliko ugank in izzivov, ki nas bodo pripeljali na cilj. Po uspešno zaključenem lovu bo poskrbljeno za skupno druženje na kraški gmajni. Iz naravnih materialov bomo izdelovali kraške motive, se igrali, otrokom pa bo na voljo tudi poslikava obraza. Raziskovanje Krasa je lahko zelo zabavno, sploh če pri tem sodeluje veliko otrok in njihovih družin. Pričarajte svoji družini nepozabno, poučno, a hkrati zelo zabavno dopoldne v naravi.

Zbirno mesto: parkirišče pred Barom Lužca, Orlek 4B, 6210 Sežana
Trajanje: od 9.00 do 12.00 oz. 13.00.
Prijave: Število mest je omejeno, obvezna je prijava na e-naslova [email protected] ali [email protected] ter na tel. številke +386 41 262 753 ali +39 33 46385188 do zapolnitve mest oz. do tri dni pred izvedbo dogodka.
Organizator: ORA Krasa in Brkinov, Geološka služba Avtonomne dežele Furlanije Julijske krajine in Športno društvo Moveo (poSKOKec)

Dogodek bo potekal v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku.

 

Ostali dogodki:

  • Nedelja, 9. junij 2024 – Tovarna ledu (dolina Glinščice)

 

Dogodek Teden čezmejnega geoparka Kras-Carso je organiziran v okviru projekta KRAS-CARSO II, ki je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027.
www.ita-slo.eu/sl/kras-carso-ii

na vrh strani