SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Delavnica obnove suhega zidu v Živem muzeju Krasa (Sežana)

Teden čezmejnega geoparka Kras-Carso
7. junij 2024 ob 15.00
Zbirno mesto: parkirišče ob vstopu v Živi muzej Krasa (Sežana, v bližni ZGRS Sežana).

Podajte se na brezmejno raziskovanja Matičnega Krasa. Odkrijte skrivnosti kraškega podzemlja, sprehodite se po kraški gmajni, spoznajte dediščino kraškega človeka in še veliko več. Doživite čezmejni geopark Kras-Carso!

Med 25. majem in 9. junijem se bodo odvili številni brezplačni čezmejni dogodki v slovenskem in/ali italijanskem jeziku, ki povezujejo celotno območje matičnega Krasa.

Geopark, ki bo obogatil tudi čezmejno turistično ponudbo, je v nastajanju in se razprostira na čezmejnem območju planote Matičnega Krasa.

 

PROGRAM

Petek, 7. junij 2024 ob 15.00 – Delavnica obnove suhega zidu v Živem muzeju Krasa (Sežana)
V Partnerstvu kraške suhozidne gradnje, ki deluje na Krasu na obeh straneh meje, se zavzemajo za ohranjanje veščine suhozidne gradnje in suhih zidov, ki tipično zaznamujejo pokrajino. Delavnica bo potekala pod mentorstvom praktikov in izvedencev suhozidne gradnje.

Oprema: priporočamo delovno obleko in trpežno obutev (pohodni čevlji), delovne rokavice, vedro za drobir in orodje (kramp, lopata, kladivo za kamen).
Zbirno mesto: parkirišče ob vstopu v Živi muzej Krasa (Sežana, v bližni ZGRS Sežana).
Trajanje: od 15.00 do 19.00.
Prijave: Število mest je omejeno, obvezna je prijava na e-naslov [email protected] ali na tel. št. +386 41 823 927 do zapolnitve mest oz. do tri dni pred izvedbo dogodka.
Organizatorja: Zavod Anima Mundi in Partnerstvo kraške suhozidne gradnje

Delavnica v primeru dežja odpade. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

 

Ostali dogodki:

  • Sobota, 8. junij 2024 ob 9.00 – Geolov za otroke (Orlek)
  • Nedelja, 9. junij 2024 – Tovarna ledu (dolina Glinščice)

 

Dogodek Teden čezmejnega geoparka Kras-Carso je organiziran v okviru projekta KRAS-CARSO II, ki je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027.
www.ita-slo.eu/sl/kras-carso-ii

na vrh strani