SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

150-letnica železniške proge Pivka - Ilirska Bistrica - Opatija - Reka

Vabilo na praznovanje
19. oktober 2023 ob 18.52
Ilirska Bistrica

Izgradnja železniške proge relaciji Pivka–Ilirska Bistrica–Opatija–Reka je korenito spremenila življenje ljudi ob progi in njeni okolici. Železniška proga je bila skozi zgodovino ključna za razvoj in povezovanje mest in regij. Danes, 150 let kasneje, pa predstavlja tudi pomemben del naše dediščine.

Vabimo vas, da se nam pridružite na slavnostni obeležitvi 150-letnice izgradnje železniške proge Pivka-Ilirska Bistrica-Opatija-Rijeka, ki bo v četrtek, 19. oktobra 2023.

Program obeležitve obletnice:
18.52 prihod posebnega vlaka v Ilirsko Bistrico
19.00 sprejem z dobrodošlico Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica in s pozdravnimi govori na železniški postaji v Ilirski Bistrici ter ogled Muzejskega parka Breda v nastajanju
19.30 odhod proti Domu na Vidmu
20.00 premierna projekcija dokumentarno igranega filma ob 150 - obletnici izgradnje železnice

Vabljeni, da preživite četrtek, 19. oktobra 2023, z nami ob praznovanju 150 - letnice izgradnje železniške proge, ki je pomembno vplivala na razvoj našega področja. Pridružite se nam lahko kjerkoli in kadarkoli, veseli bomo vaše udeležbe.

Ker je prostih mest v dvorani za ogled filma omejeno lahko brezplačno karto naročite na [email protected] do zapolnitve prostih mest. Karte lahko osebno prevzamete v prostorih TIC Ilirska Bistrica.

na vrh strani