PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Pust v Cerknici: Pustna sobota

2. marec 2019 ob 15.00
Športna dvorana Cerknica, Šotor pri Žajfnici v Cerknici

Otroška maškarada, ob 15.00
Športna dvorana Cerknica
Največja otroška maškarada s coprnicami, Butalci in drugimi gosti.
Vstopnina: 4 €, otroci do 1 m višine brezplačno

PUSTNA ZABAVA, ob 21.00
Šotor pri Žajfnici v Cerknici
Glasbeni gostje: Koktelsi, Urban Vidmar z bendom, Projektili


Otroška maškarada

Največja otroška maškarada s coprnicami, butalci, animatorji in glasbenimi gosti. Letos bodo najmlajše zabavali Sten Viler, Damjana Golavšek, mažorete MaCe, Butalci, žabe in Lojz Pustni.

Kakšna je razlika med otrokom, ki se udeleži otroške maškarade, in med otrokom, ki se je ne udeleži? V eni sami črki. Razpoloženje taprvega je pustno, razpoloženje drugega pa pusto. Vštulimo otrokom še tisti »N« v razpoloženje in jih peljimo na otroško maškarado v Cerknico!

Kako naj se male coprnice naučijo coprati, skrbeti za vreme in leteti z metlo? In kako naj se mali Butalčki naučijo pravilno, po butalsko razmišljati? Ja tako, da mi, izkušeni Butalci in Coprnice, svoje znanje prenesemo na njih. Pa niti ne toliko znanje, temveč predvsem vzdušje.

Prenos pustnega vzdušja na mlajšo generacijo v Cerknici že dolga leta poteka na pustno soboto. Tu se zberejo tradicionalne maske, kot so butalci, žabe in čarovnice ter ob vzpodbudi animatorjev in glasbenih gostov veselo rajajo v družbi mladih obiskovalcev. Ti pa ta dan niso navadni otroci – prelevijo se v princeske, prince, škratke, medvedke, čebelice, žabice, super-mene, spajder-mene, bet-mene, tako pis-mene kot nepis-mene.

 

Butalski inštitut za intiligenco (BUZI) je na podlagi mnogih raziskav že pred časom prišel do pomembne ugotovitve: naši najmlajši morajo takoj ob rojstvu, če ne že prej, prejeti dobršno dozo Pusta v svoje življenje. V nasprotnem primeru jim grozi bolezen, imenovana hipopustitis (pomanjkanje pusta). Simptomi se kažejo v prekomerni zagrenjenosti in čemernosti v pustnem času. Najboljše zdravilo – otroška maškarada!

Vstopnina: 4 €, otroci do 1 m višine brezplačno