SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Hodimo: kaj se skriva v javorniških gozdovih?

5. junij 2022 od 10.00 do 14.00
Zbirno mesto: Dolenja vas 70, 1380 Cerknica (N 45.785887, E 14.341011)

Potopite se v pravljične, divje in neokrnjene gozdove Javornikov.

Mogočni hrbet Javornikov od nekdaj bdi nad presihajočim Cerkniškim jezerom in kleše značaj notranjske pokrajine in njenih prebivalcev. Čarobni bukovo-jelov gozd Javornikov ostaja divji in skrivnosten. Tu so doma medved, volk in ris.

Z izkušenim vodnikom, domačinom Ivanom Najgerjem, se boste iz Dolenje vasi podali po javorniških gozdovih, ki ponujajo  neizmeren vir zanimivega rastja in živalskega sveta. Sestava tal je kraška in zato prepredena s tisočerimi jamami.  Obiskovalce bomo popeljali na sprehod skozi gozd, kjer nam bo vodnik pokazal in razložil kako se sprehajamo po gozdu in uživamo v njegovi veličini. Opazovali bomo rastje, strukturo tal in tudi v kakšno kraško jamo bomo pogledali. S tem dogodkom želimo približati ljudem čarobnost narave, ki je del nas in naše kulture, še posebej pa čarobnost podzemlja, kateri nam lahko tudi nudi posebne užitke ob raznih dogodkih, ki jih lahko priredimo v njemu. Seveda z vedenjem, da smo samo gostje in da tu prebivajo tudi živali.

Ob koncu poti vas bo pričakal zaslužen prigrizek, ki ga bo pripravilo društvo Etno-eko.

Trajanje izleta: od 10:00 do 14:00 (4 h)
Zbirno mesto: Dolenja vas 70, 1380 Cerknica (N 45.785887, E 14.341011)
Vodnik: Ivan Najger
Potrebna oprema: primerna oblačila, pohodniška obutev, priporočljive tudi pohodniške palice, zaščita proti komarjem in klopom, sončna krema, pijača
Primerno: za vse starejše od 5. let 
- družine, aktivne, pohodnike 
- pogoj: boljša kondicijska pripravljenost (4-urni pohod)
Cena: 
vključuje vodenje in malico 
- 15,00 € na osebo
- brezplačna ena vstopnica za 4- ali veččlanske družine (2 odrasla + 2 ali več otrok)

Število mest je omejeno na 12. Prijave zbiramo do petka, 3. junija, prek prijavnega obrazca na dnu strani. Več informacij na [email protected] ali 031 668 223 (TIC Notranjski park). V primeru prostih mest se bo aktivnosti mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, v primeru zapolnitve bodo imeli prednost prijavljeni.

Udeležba na aktivnostih je na lastno odgovornost.

na vrh strani