PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Od presihajočega jezera do naravnih mostov

9. tematski vikend - Voden kolesarsko-pohodniški izlet od Cerkniškega jezera do Rakovega Škocjana.
15. junij 2019 ob 9.00
Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Ta konec tedna vas vabimo na odkrivanje Rakovega Škocjana. Da bomo hitrejši, kar s kolesom! Začnemo pa ob (zaenkrat še vedno) največjem jezeru v Sloveniji!

Ogledali si bomo številne znamenitosti, ki jih skriva ta slikovita dolina. Poleg Malega in Velikega naravnega mosta, cerkve sv. Kancijana, debele hoje itd. boste spoznali tudi Cesarsko jamo oz. "Globoščanko", ki je domačinom služila kot zatočišče pred Turki, videli boste ostaline ogenjc - kotanj za pridelavo oglja, ki se nahajajo ob krožni cesti skozi Rakov Škocjan in še in še.

Kolesarsko-pohodniški ogled bo trajal od 3 do 4 ure in je primeren za kondicijsko pripravljene najstnike in odrasle. Če nimate svojega kolesa, si ga boste lahko izposodili na zbirnem mestu ob Cerkniškem jezeru.

Vodi: Mitja Fajdiga
Zbirno mesto: parkirišče ob Dolenjem Jezeru
Ura: 9:00
Vodenje je brezplačno, plačljiva je le morebitna izposoja kolesa. Število udeležencev je omejeno! Zaželene so predhodne prijave do petka, 14. junija, na [email protected] ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Udeležba na aktivnosti bo možna tudi brez predhodnih prijav, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.