PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Kako je nastalo Cerkniško jezero

17. tematski vikend - Zgodba o Karlovčanu in Šteberčanu med potepom po dnu jezera, ki včasih je, včasih pa ga ni.
11. avgust 2019 od 10.00 do 12.00
Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Zgodba o dveh gradovih na nasprotnih straneh Cerkniškega polja in nesrečni ljubezni, ki je privedla do tega, da je polje postalo jezero. Doživeli jo boste med sprehodom po jezerskem dnu, mimo požiralnikov, kamor je odtekala voda, dokler ni iz enega izmed njih prilezel povodni mož Jezerko in svetoval mlademu princu, kako bi od enega do drugega konca polja prišel s čolnom in osvojil roko svoje ljubljene.

Jezero, ki včasih je, včasih pa ga ni, je že od nekdaj burilo duhove in navdahnilo to zgodbo o Notranjskih Romeu in Juliji. Interpretiral jo bo Miha Razdrih.

V nedeljo, 11. avgusta, se ob 10:00 dobimo na parkirišču ob Dolenjem Jezeru, kjer se boste srečali z vodnikom in odpravili na sprehod proti vodnemu delu Cerkniškega jezera.

Predvideno trajanje izleta: 2 h

Število udeležencev je omejeno! Zaželene so predhodne prijave do petka, 9. avgusta, na [email protected] ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Udeležba na aktivnosti bo možna tudi brez predhodnih prijav, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.