PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Gozdne igre

10. tematski vikend - delavnice in igre v naravi, namenjene najmlajšim.
22. junij 2019 ob 10.00
Cerkniško jezero

Kup idej za otroke in njihove starše, kaj početi v gozdu, hkrati pa spoznati naravo, gozd in njegove prebivalce.

Predstavili se bomo z naravnimi inštrumenti, se igrali pustolovsko igro Plenilci iščejo plen, spoznali prehrambeno verigo, lastnosti plenilcev in kako se plen pred njimi zavaruje (mimikrija). Predstavimo tudi potna znamenja oz. orientacijske znake. Sledi igra Zalezovanje volka, kjer se bomo morali popolnoma zanesti na čutilo, ki je pri volku zelo močno razvito – sluh. Nato se bomo prelevili v gozdne detektive in se podali na lov za zakladom. To je orientacijsko-poučna igra, vezana na spoznavanje Notranjskega parka.

Sledita igri Zaupanje in Gordijski vozel. Nato sledi športna igra Klicanje številk, kjer bosta dve ekipi tekmovali med seboj.  Ob igri Divja koza vodnica pa se bomo zelo zabavali. Ob igri Gozdni požar se bomo seznanili z gozdnim požarom, kdo ga povzroča, kako ga lahko preprečimo, na koncu pa se bomo prebijali skozi mrežo z ovirami. Sledi zaključni krog s podelitvijo doživetij.

Delavnico vodita: 
Nuša Turk, univ. dipl. ing. gozdarstva in certificirana gozdna pedagoginja
Brigita Škrabanja, univ. dipl. likovna pedagoginja in skavtinja

Trajanje: 3,5 ur (od 10.00 do 13.30)

Primerno za otroke od 5 do 10 let starosti

Udeležba je brezplačna, število udeležencev delavnice je omejeno! Zaželene so predhodne prijave do petka, 21. junija, na [email protected] ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Udeležba na aktivnosti bo možna tudi brez predhodnih prijav, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.