PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Iz jezera čez jezero na jezero

1. tematski vikend
20. april 2019 ob 9.00
Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Tematski vikendi se pričenjajo. Letos bodo aktivnosti potekale tako ob sobotah kot ob nedeljah.

Začnemo podobno kot lani, 20. aprila, skoraj ob dnevu Zemlje, ko se bomo s kolesom iz vasi Dolenje Jezero podali do Gorenjega Jezera, vmes v družbi biologa spoznavali živalski in rastlinski svet Cerkniškega jezera, degustirali domačo hrano in pijačo ter se sprehodili do izvirov Cerkniškega jezera.


V soboto, 20. aprila, se bomo ob 9:00 dobili na parkirišču ob vasi Dolenje Jezero. S kolesi (če nimate svojega, si ga bo mogoče izposoditi) se bomo odpravili na 9 km dolgo kolesarjenje po večinoma položni makadamski cesti do Laz pri Gorenjem Jezeru. Spremljal nas bo Jošt Stergaršek, biolog Notranjskega parka, tako da se bomo ob poti večkrat ustavili in z daljnogledi opazovali pestro življenje na in ob jezeru. V vasi Laze pri Gorenjem Jezeru nas bo na kmetiji T'Dolenj čakala degustacija domačih jedi in pijač, saj je kmetija znana po svojih izvrstnih izdelkih iz sadja (sokovi, likerji, marmelade,…). Na kmetiji boste lahko pustili kolesa in se odpravili še na voden sprehod do izvirov Cerkniškega jezera, nato pa se s kolesi vrnili nazaj na izhodišče.

Predvideno trajanje izleta: 5 h (do 14:00). Seveda boste po želji lahko sprehod do izvirov jezera tudi izpustili in se s kolesom že prej sami vrnili nazaj do Dolenjega Jezera.

Cena: 5,00 € / osebo (vključuje degustacijo, vodenje pa je za udeležence brezplačno. V času trajanja projekta, do konca avgusta 2022, je financirano iz projekta Life Stržen).
Izposoja kolesa za udeležence izleta: dodatnih 10,00 € (redna cena za 6-urno izposojo je 12,00 €).

Za lažjo organizacijo, da zagotovimo dovolj koles in hrane, zbiramo predhodne prijave do petka, 18. aprila na [email protected] ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica).