SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Slikarska razstava: BREZČASNA UMETNOST

Odprtje razstave v petek, 21. 10. 2022 ob 18. uri
21. oktober - 31. december
Caserma na Leri, Krajinski park Sečoveljske soline

Avtorji slik so člani slikarskih in keramičnih delavnic Društva Faros.

Odprtje razstave v petek, 21. 10. 2022 ob 18. uri. Dogodek bodo z glasbenim vložkom popestrili učenci in dijaki Glasbene šole Koper, podružnica Piran.

Urnik:
Ponedeljek–sobota 9.00–18.00
nedelja in prazniki zaprto

O društvu Faros:
''Smo člani društva Faros, Univerze za tretje življenjsko obdobje Piran, kjer se združujemo ljudje, ki se želimo vseživljenjsko izobraževati, prizadevamo si za družbeno vključenost in sodelujemo z drugimi rodovi za boljše življenje vseh. Med različnimi študijskimi dejavnostmi imamo umetnostni delavnici, kjer mentorici motivirata svoje udeležence k ustvarjanju na likovnem in keramičnem področju.
Pod mentorstvom in strokovnostjo ge. Andrejke Ozebek je mnogo naših članov spoznalo, da nosi v sebi umetnika, ki v času službovanja ni imel priložnosti stopiti na dan. Tako že vrsto let nastajajo unikatne slike, ki v različnih tehnikah predstavljajo utrinke naše ljube Istre in izžarevajo videnje detajlov skozi oči naših slikarjev. Precej mlajši je keramični krožek, ki ga vodi naša neutrudna ga. Marija Čendak. S svojo kreativnostjo, potrpežljivostjo in hitrim odzivom na posameznika pripomore, da iz gline zaživijo skulpture, ki so vsakemu posamezniku v ponos.

Ob prepletanju z naravo in našim čudovitim okoljem navezujemo globoke vezi z umetnostjo, s sočlovekom in sami s seboj.'',
Neli Romanello – predsednica društva Faros

na vrh strani