PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Artdownup 2019

Razstava
19. julij - 18. avgust
Galerija Caserma

Letos so v Krajinskem parku Sečoveljske soline v mesecu maju gostili skupino oseb s posebnimi potrebami in posebnimi talenti. V okviru umetniške delavnice ARTDOWNUP 2019, ki jo je organiziral Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož je nastalo veliko umetniških del, ki ji bodo v petek, 19.7.2019 ob 20. uri predstavili na odprtju razstave v Casermi v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Letos, že šestič, so se zbrali učitelji in učenci iz CKSG Portoroža, CUEV Strunjana, VDC Kopra, dijaki vzgojnega zavoda Višnjega gora, učenka OŠ Šmarje pri Kopru in uporabniki Sklada Mitja Čuk iz Opčin pri Trstu ter Šentmar Koper.

Ustroj delovanja je bil letos drugačen. Udeleženci so pod mentorstvom izbranih umetnikov ustvarjali prvi dan v delavnicah oblikovanja gline v piranski Apollonijevi palači in galeriji Hermana Pečariča. Drugi dan pa so se preizkusili v slikanju skupinskih velikih platen v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Prav poseben izziv pa so imeli učenci portoroškega centra in londonske Riverside School, ki so v Modri kavi realizirali animirane kratke filme.

Projekt ArtDOWNUP je edinstven v ožjem lokalnem kot širšem nacionalnem prostoru. Je priložnost spodbujanja ustvarjalnosti v različnih zvrsteh umetnosti, medsebojnemu spoznavanju, druženju, spoštovanju  in povezovanju udeležencev. Pomembno prispeva k opominjanju najširše javnosti, da je čas preseči predsodke do drugačnosti.

Vljudno vabljeni!

Razstava bo na ogled od 19.7. do 18.8.2019.