SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

19. Prešernov pohod v Tešanovcih

8. februar 2024 ob 10.00
Izpred vaško-gasilskega doma v Tešanovcih

Društva iz Tešanovec pri Moravskih Toplicah (nogometno, kulturno-turistično, mladinsko in prostovoljno-gasilsko) bodo na sam dan slovenskega kulturnega praznika organizirala pohod. Vsako leto se z več kot 250 ljubitelji hoje iz vse Slovenije na okrog 12 kilometrov dolgi progi, speljani okrog te tipične obcestne panonske vasice in na vinorodni Jelovškov breg nad Tešanovci, prične ob 10. uri pred tamkajšnjim vaško-gasilskim domom.

Kot je že tradicija, bo dodana vrednost pohoda na Jelovškovem bregu kratka proslava v čast našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Čisto spontano jo z recitali, pesmimi in drugimi točkami vsako leto pripravijo pohodniki sami. 

Za okrepčilo med potjo bo poskrbljeno. Ob vrnitvi na štartno mesto bo vsak udeleženec deležen toplega obroka, nekateri posamezniki in skupine pa tudi praktičnih nagrad.  

Po malici se bo nadaljeval kulturni program s slovensko Zdravljico za začetek, v nadaljevanju pa bo vsem zbranim že po tradiciji družbo delal ansambel Duo Nostalgija (Tešanovski Mišo Kovač).

Štartnina: 12 € odrasli, 6 € šoloobvezna mladina. Startnina zajema napitke, okrepčila, topel obrok in spominček.

Vabljeni!

na vrh strani